Историјат

Историјат

Предшколска установа «Љуба Станковић» свој рад отпочиње 1974. године као радна јединица у оквиру Предшколске установе «Радосно детињство» Нови Сад.

  1. године Установа отвара одељења у Лугу, Сусеку и Черевићу, насељеним местима у општини Беочин.
  2. године Установа у Беочину бива конституисана као посебан ООУР у саставу Радне организације Предшколске установе “Радосно детињство” Нови Сад.
  3. године отварамо одељење у Раковцу, а 1981. године у Баноштору.

Из Предшколске установе “Радосно детињство” Нови Сад, беочински ООУР издвојен је 01.јула 1990. године. Тада је основана Предшколска установа “Љуба Станковић” која од тад функционише као самостална установа, која има јасне циљеве и своје резултате мери повећањем обухвата деце и богатством и разноврсношћу облика рада и садржаја намењених деци.

  1. године одељење у селу Черевићу Установа проширује капацитете и отвара врата деци целодневног боравка у новом, наменски грађеном, простору за предшколску децу у оквиру школе.
  2. године отварамо одељење у Селу Беочин и обухватамо децу на целодневни боравак у адаптираном простору у згради Месне заједнице.

Данас Установа у свом саставу има седам објеката, којима покрива већину територије општине Беочин. У седам месних заједница, од постојећих 10, налазе се објекти наше установе. Централни и највећи објекат је у Беочину у којем је смештено 8 васпитних група, док је у осталим објектима смештено  8 васпитних група, што је укупно 16 васпитних група у нашој установе. Објекти у Беочину и Черевићу су наменски грађени, а остали се налазе у просторима МЗ или адаптираних простора школе.